Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Laros mist ?afscheidscadeau? KNVB

Gepost door:Remy // 2008-10-01 00:00:00 // 3415 keer bekeken

Dinsdag was de laatste werkdag van Manfred Laros bij RBC. In anderhalf jaar redde hij de club van de ondergang. In een interview met BN/DeStem kijkt hij terug en wordt duidelijk hoe hij de club achterlaat.

Waren er ook mensen die niet verbaasd reageerden op je vertrek?
Als ik uitleg waarom, snappen ze het wel. Mijn kracht ligt bij financien en organisatie. Na jaren eredivisie moest de exploitatie terug naar eerstedivisieniveau, een megasanering. Qua kosten is dat gelukt, nu nog meer inkomsten. Die commercile kant is niet mijn stiel.

In welke staat draag je RBC over?
We lopen voor op het plan van aanpak. De tien normstellingen van de KNVB hebben we vorig seizoen gehaald. Ik had gehoopt dat we al van categorie 1 naar 2 mochten. Een mooi afscheidscadeau! Niet dus, maar ik heb beroep aangetekend. Als de KNVB ons binnenkort toch honoreert, gaan ons imago en de tv-gelden omhoog en de administratieve lasten omlaag.

Omlaag ging ook de begroting.
Dat moest, maar er is niet blind gesnoeid. Als ik alleen naar de financin had gekeken, had de vorming van de selectie minder geld en energie gekost. Maar er is genvesteerd en creatief gewerkt. Toen we vol zaten met contractspelers, haalde ik Ramos en Heije op amateurbasis. Samen met fans is het supportershome aangepakt. En we hebben topvrijwilligers.

Topprestaties al enige tijd niet.
Vorig jaar was teleurstellend, dat is door Jan Pollemans en mij ook hard gezegd tegen Rob Meppelink. Je moet wel alles meewegen. Als trainer haalde hij niet alles uit de spelers, maar de groep was ook niet in balans. Nu is de selectie beter en zit er meer perspectief in het spel. Wel moet de prestatiecurve omhoog.

Zaten Pollemans als voorzitter en jij als directeur op n lijn?
Het was wennen voor Jan dat ik als directeur de dagelijkse leiding nam en hij meer op afstand zat. Op technisch vlak haalde ik hem er wel altijd bij. Hij wilde Maaskant begin 2007 ontslaan, ik vond dat te vroeg. Later was het juist mijn besluit om Robert weg te sturen. Het draagvlak zakte weg. Over Meppelink waren we het eens.

Personeelsleden worden meestal niet blij van saneerders als jij.
Ik word 'boekhouder' genoemd, maar wat me bij de afscheidsborrel goed deed, waren de vele medewerkers. Terwijl daar de hardste klappen vielen. Ik weet dat ik confronterend en eigenwijs kan zijn. Maar altijd duidelijk. Daar hebben mensen behoefte aan, ook al is je boodschap niet altijd prettig.

Zoals de opleiding inkrimpen.
Bij de doorstart vorig jaar stond de levensvatbaarheid van de club voorop. Financin mogen niet leidend zijn, maar zijn wel medebepalend. Gelukkig is de herstucturering geslaagd. Bovendien zit het opzetten van een regionale voetbalopleiding met NAC en mogelijk RKC in de eindfase en valt er snel een locatiekeuze. Als dat niet Vierhoeven wordt, kunnen we dat wel als onroerend goed verkopen.

Hoe zit het met het stadion?
Verkoop daarvan is een heel complex iets. Wat vraag je ervoor, wat kost het terughuren? Er komt nu wel schot in met n partij die serieus nadenkt over de concrete invulling en al met schetsen komt.

Vanaf vandaag zit je zonder werk.
Meer mensen zouden op zijn tijd van baan moeten wisselen. Nieuwe ambities, kiezen waar je je het prettigst bij voelt. Ik zing het wel even uit en sta open voor iets nieuws. Ik ken veel mensen in het voetbal, allicht vind ik wel wat. Ik ben eerst tot de laatste minuut voor RBC gegaan. De sfeer is mooi hier, men staat dicht bij elkaar.

Wie wordt jouw opvolger?
De raad van commissarissen kijkt eerst wat ze wil met die functie en daarna wie er komt te zitten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd