Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

?Dit RBC heeft geen voetbalpubliek?

Gepost door:Remy // 2008-10-01 00:00:00 // 3517 keer bekeken

Rob Meppelink werd middels een spandoek en een advertentie op internet te koop aangeboden. De trainer snapt er niks van. Wat denken die gasten nou?vraagt hij zich af in BN/DeStem. Dat wij AC Milan zijn? Dat we hier elke week de sterren van de hemel spelen? Doe normaal. We zijn een clubje uit Roosendaal.

De Westlander is inmiddels zeven jaar in dienst bij RBC, het laatste anderhalf jaar als hoofdtrainer. In die zeven jaar hebben we vier jaar eredivisie gespeeld, twee jaar top eerste divisie en alleen vorig jaar hadden we een slecht seizoen. Dat hij toen juist zelf de eindverantwoordelijke was, vindt hij niet belangrijk. In die zeven jaar heb ik veel geld verdiend voor de club. Er liepen hier heel goede voetballers rond. Maar het publiek wil dat niet zien.

Kijk naar dit seizoen, vervolgt Meppelink. We spelen goed, maar scoren te weinig. Daardoor hebben we drie of vier punten minder en staan we niet vierde, maar twaalfde. Als we vierde hadden gestaan, was het fantastisch geweest. En nu is het helemaal niks? Ok, we hebben een paar slechte wedstrijden gespeeld: Telstar uit (1-1), Fortuna uit (0-0) en vooral het bekerduel bij Rijnsburgse Boys (2-1-verlies). Maar verder gaat het behoorlijk. Tegen Emmen ging het heel goed, kwamen we 2-0 voor, en nog begon de eigen aanhang zich te roeren. Daar snap ik dus helemaal niks van. Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd