Sjoerd Schrier

Gepost door:Remy // 2008-02-06 00:00:00 // 2148 keer bekeken

Sjoerd Schrier is door RBCfans.nl gekozen als Speler van de Maand. De 24-jarige Roosendaler liet in januari opnieuw zien een bekwame verdediger te zijn.

RBC hervatte de competitie in en tegen Zwolle met een 1-1 gelijkspel. Vervolgens werden ook tegen BV Veendam de punten gedeeld: 0-0. De thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden leverde winst op (1-0), maar een week later werd RBC met 0-4 afgeslacht door RKC. Verdediger Schrier is n van de weinige spelers die bijna altijd een voldoende scoren. Hij voert zijn defensieve taken goed uit en schroomt er bijvoorbeeld niet voor de bal een keer over de zijlijn te trappen als dat nodig is. Daarnaast heeft hij een uitstekende pass in de benen.

Schrier kwam in de zomer van 2006 over van RKC, waarvoor hij slechts n wedstrijd in het betaalde voetbal speelde. Bij RBC voegde de geboren Roosendaler zich op amateurbasis bij de selectie. Zijn wedstrijden speelde hij vooral in het tweede. Door blessures in de defensie kwam Schrier toch nog tot zes optredens in het eerste elftal. Hij verdiende een contract tot 2009, met een optie voor nog twee seizoenen. RBC haalde later echter Petr Dragoun als vervanger van Tyrone Loran. De Tsjech begon het seizoen naast Kees Kwakman, maar hij kampt al een paar maanden met blessures. Schrier greep zijn kans en liet zien minstens gelijkwaardig te zijn.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd