Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Deleij: "We willen revanche nemen op de wedstrijd van twee jaar geleden"

Gepost door:Dennis // 2023-09-20 18:31:38 // 496 keer bekeken

Aankomend weekend staat de eerste competitiewedstrijd voor RBC op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel reist zondagmiddag af richting Goirle om de degens te kruisen met VOAB. We blikken vandaag elke dag terug op het duel dat zorgde dat VOAB zich later kroonde tot kampioen van de tweede klasse E en niet RBC. We zijn bij dag twee aangekomen en vier dagen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 en gaan het gesprek aan met de speler die er toen ook bij was en de bal vier maal uit het doel moest halen: Matthias Deleij.

Sinds de puntenaftrek in maart een feit was na de overwinning op Beek Vooruit (2-5 winst) moest RBC een flinke achtervolging inzetten. Dat leek allemaal samen te komen toen VOAB en RBC tegenover elkaar kwamen te staan. RBC kreeg veel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. De thuisploeg uit Goirle ging effectiever met de kansen om. Was het ook dé bizarste wedstrijd voor Deleij? “Nee, dat niet. Ik denk dat de meest bizarre wedstrijd die ik heb meegemaakt tegen Antibarbari was afgelopen seizoen.” Een overeenkomst van beide duels was dat het ook toen de nummer een tegen de nummer twee was. Eenmaal verloor RBC de wedstrijd (tegen VOAB) en tegen Antibarbari pakte RBC de overwinning. Deleij is wél vastbesloten om die nederlaag van twee jaar terug weg te poetsen. “Dit weekend tegen VOAB gaan we wel revanche nemen op de wedstrijd van twee jaar geleden.”

Van die vier goals is de laatste het sluitstuk en meest aansprekende goal. De goal van verre afstand in de winkelhaak staat bij veel RBC’ers nog op het netvlies. Ook bij Deleij. “Haha ja die herinner ik me nog wel, maar denk er niet graag aan terug,” is het enige wat hij er over kwijt wil. Het zorgde voor grote euforie voor de thuisploeg, wat bijna een zekerheid gaf op het kampioenschap dat niet lang daarna gevierd kon worden.

Dan weer even terug naar de competitiestart. RBC won alles in de voorbereiding. Ook in de beker wist de ploeg van hoofdtrainer Klippel louter overwinningen te behalen. Casper van Beers gaf gisteren aan dat de competitie echt anders is dan de oefenwedstrijden én de beker, mede omdat er onder andere spanning komt kijken: het moet nu. Hoe zie jij dat? “Het geeft in ieder geval aan dat we een goede voorbereiding hebben gehad waar we echt van goede clubs gewonnen hebben. In de competitie is het inderdaad wel een ander verhaal, er komt nu wat meer druk op omdat het nu echt serieus gaat worden. De eerste wedstrijden gaan daarom ook belangrijk zijn om te kijken waar we nu staan als team in de competitie.”

Morgen komt het verhaal van de speler die de bal in de verre winkelhaak deponeerde: Job van der Weijden. We kunnen alvast verklappen dat ook hij zondag – net als Casper van Beers - niet in actie komt. Er komt nóg een speler namens VOAB niet in actie die er toen wel bij was en een grote rol vervulde in het kampioenschap. Wie dat is lees je morgen. Vrijdag is het de beurt aan Jens Wirix en Mark Klippel sluit de interview-reeks zaterdag af.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd