RBC pakt winst tegen SVC

Gepost door:Remy // 2012-11-04 00:00:00 // 3400 keer bekeken

RBC heeft zijn ongeslagen status weten te behouden. Erg gemakkelijk ging dat echter niet. SVC uit Standdaarbuiten bood goed tegenstand en wist kort na rust een 1-0 achterstand goed te maken. In het vervolg van de wedstrijd knokte RBC zich toch nog naar een overwinning. Met twee mooie goals werd de verdiende overwinning veilig gesteld.

Al snel werd duidelijk dat SVC niet naar Wouwse Plantage was gekomen om de schade te beperken of te gokken op de counter. De zeer jonge ploeg speelde geconcentreerd en zocht brutaal de aanval. Er werden enkele hoekschoppen afgedwongen en meermaals werd RBC-doelman Jelte van Son onder vuur genomen. Tegen zijn oude club hield Van Son echter goed stand.

Er ontstond een gelijkopgaande strijd, al bleven grote kansen voor RBC lang uit. Net voor de rust, en kort nadat een doelpunt van SVC was afgekeurd in verband met buitenspel, wist de thuisploeg de score te openen. Na een afgeslagen aanval heroverde RBC snel de bal, waarop Ivo Vergouwen de rust bewaarde en overtuigend afwerkte.

Enkele minuten na de pauze luidde een te korte terugspeelbal van Redouane el Allaoui de gelijkmaker van SVC in. Net als in de eerste helft zaten de bezoekers er kort op om dergelijke fouten direct af te straffen. Keeper Van Son werd ditmaal kansloos gelaten: 1-1.

RBC ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong en was de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij. Toch kostte het heel wat kracht om de overwinning over de streep te trekken. Uiteindelijk was het Wiebe de Kok die de bevrijdende 2-1 binnen schoot. Na een goede actie en dito voorzet van Vergouwen knalde De Kok de bal direct voorbij de doelman.

Later stond De Kok ook aan de basis van de derde treffer. Hij liep door op een verre bal en wist tussen twee tegenstanders en de SVC-doelman knap medespeler Anouar el Khassim te bereiken. El Khassim kapte een tegenstander uit en schoot de bal tegen de touwen.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, tot grote opluchting van de RBCers. Een wedstrijd die nooit echt onsportief werd, maar waarbij beide ploegen wel vol de duels aan gingen. Dit leidde tot behoorlijk wat pijntjes bij met name de SVC-spelers, waardoor de verzorger uit Standdaarbuiten overuren draaide en er veel blessuretijd moest worden bijgeteld. Ondertussen ontstond tumult langs de zijlijn, waarna een protesterende Erwin van der Woerdt een rode kaart kreeg. Dit hield in dat de RBC-trainer achter de omheining moest plaatsnemen.

Met de sterk ingevallen Nick Smit kreeg RBC nog kansen op meer. De linksbuiten schoot zelf twee keer over en legde enkele malen terug op een medespeler, maar gescoord werd er niet meer. Al met al kan RBC tevreden zijn met dit resultaat tegen n van de betere ploegen uit de competitie.

Scoreverloop:
1-0 Vergouwen
1-1
2-1 De Kok
3-1 El Khassim

Opstelling RBC:
Jelte van Son; Arman Grigorian (Edgar Wong), Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Zakaria Ben Slimane, Anouar el Khassim, Ivo Vergouwen; Wiebe de Kok, Mark van der Wegen en Redouane el Allaoui (Nick Smit).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd