Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

En die Argentijn, die kwam niet

Gepost door:Remy // 2011-07-08 00:00:00 // 3429 keer bekeken

Mickal Marquet, Youssef Sofiane, Rade Trifkovic, Hamdi Razak en Alex Pangalis. Zomaar wat namen van exoten die in het verleden een stage afwerkten bij RBC in de hoop een contract te verdienen. Geen van hen slaagde in zijn missie. De n werd nog sneller weggestuurd dan de ander. Pangalis, die na een training van anderhalf uur zijn biezen mocht pakken, spant ongetwijfeld de kroon. Na hun mislukte proefperiode bij RBC heeft geen van de genoemde gelukszoekers het nog ver geschopt in het voetbal.

Zo nu en dan werd er echter weldegelijk talent uitgenodigd. Zoals in de zomer van 2004. Na het beste seizoen uit de clubhistorie (twaalfde in de eredivisie) was RBC op zoek naar een spits, ook omdat de Deen Sammy Youssouf kampte met een knieblessure. RBCs hoop zou worden ingevlogen vanuit Argentini. Zijn naam? Emanuel Tito Villa. Een 22-jarige Argentijnse spits,tevens in het bezit van een Italiaans paspoort. Manager voetbalzaken Rob Meppelink verheugde zich op de komst van Villa. Hij kende zijn kwaliteiten, wist dat hij kon voetballen. Dat hij kon scoren was ook bekend.

Villa was met zijn club
Atltico Rafaela net gedegradeerd uit de Argentijnse eredivisie. Tijdens een trainingskamp zou hij mogen laten zijn of hij ook bij RBC kon functioneren. De Argentijnse spits heeft het RBC-shirt nooit gedragen. Een trainingspak met het clublogo trouwens ook niet. Er was iets misgegaan in de communicatie, zo verduidelijkte Meppelink. En wel met de speler, zijn zaakwaarnemer n zijn club. Villa zelf wist niet eens dat hij naar Nederland moest. RBC zou alsnog proberen hem over te laten komen. Daarna bleef het stil.

Geen RBC Roosendaal, maar Rosario Central voor Villa. Hij bleef zo actief op het hoogste niveau in zijn vaderland en ging door met doelpunten maken. Villa verkaste vervolgens naar Mexico, waar hij scoorde voor Atlas en Tecos UAG. In januari 2008 maakte Tito alsnog de oversteek. Premier League-club Derby County kocht hem voor twee miljoen pond. De Engelsen braken dat seizoen meerdere negatieve records. Met slechts n overwinning en elf punten had Derby County niets te zoeken in de Premier League. Villa scoorde driemaal. Een jaar later en een niveau lager wilde het nog steeds niet vlotten. In de zomer van 2009 betaalde Cruz Azul 1,7 miljoen pond, waardoor Villa terug kon naar Mexico. De spits had weinig tijd nodig om zijn draai te vinden bij de topclub en kroonde zich tot topscorer. Met Cruz Azul bereikte hij bovendien de finale van de CONCACAF Champions League.

Emanuel Tito Villa is een topspits, zoveel is duidelijk. Rob Meppelink kende zijn kwaliteiten, wist dat hij kon voetballen. Er ging echter iets mis in de communicatie. Eeuwig zonde.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd