Van Hoof redt punt in blessuretijd

Gepost door:Dennis // 2024-03-10 17:42:29 // 1591 keer bekeken

RBC heeft ternauwernood een blamage kunnen voorkomen. De Roosendalers keken namelijk tegen het eind van de tweede helft nog tegen een 1-2 achterstand aan tegen laagvlieger Erp. De ingevallen Vincent van Hoof wist met een sublieme kopbal in de verre hoek een punt veilig te stellen. 

Bij RBC moesten enkele wijzigingen doorgevoerd worden. Door de rode kaarten van Marwin Reuvers en Jelte Pal konden beiden sowieso niet opgesteld worden. Logische vervangers waren Rhomar Boudzra en Jay-Jay Meierdres. Voor de rest stonden dezelfde spelers in het veld als afgelopen week.

RBC drong Erp terug op de eigen helft en kreeg enkele kansen via Moustafa Mohammad (bal uit de kruising getikt), Tom de Bonte (kopte over) en Perry Bierkens die met een kopbal de lat raakte. Erp was nog niet voor het doel van goalie Roy de Weert gekomen, maar de eerste keer dat dit wel gebeurde was het meteen raak. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal in een keer op de pantoffel genomen. De bal ging in de korte hoek binnen. 

Na de 0-1 ging het tempo wat omhoog en trok Erp zich nog verder terug. De Bonte kreeg de grootste kans toen Meierdres hem met een lage voorzet bediende. De lange spits schoot goed in bij de eerste paal, maar de keeper van de bezoekers - die sowieso een goede wedstrijd keepte - kon met een been erger voorkomen. Vlak voor rust was Mohammad nog dichtbij, toen hij een vrije trap in de korte hoek probeerde binnen te schieten. De keeper en de paal konden nu redding brengen.

In de tweede helft ging het tempo nog wat verder omhoog. Dat leidde tot kansen via Mohammad. Een schot in de korte hoek en bij de volgende aanval kwam hij vrij voor de keeper, maar door de stuit kon hij de bal niet goed controleren en schoot over. Uiteindelijk was het clubtopscorer Jens Wirix die de stand gelijk trok. Hij probeerde De Bonte te bereiken, raakte een tegenstander, maar de rebound schoot hij wel onberispelijk binnen. 

Daarna leek de 2-1 in de lucht te hangen, maar door een blessurebehandeling van Erp ging dat momumt weer weg. Een vrije trap van Mohammad was het enige noemenswaardige wapenfeit. Deze bal werd in de korte hoek gepakt. Vlak voor tijd pakte Erp ineens weer de voorsprong. Een vrije trap krulde in de verre hoek in een keer binnen. Daarna werd alles op alles gezet. Voor de 1-2 bracht hoofdtrainer Mark Klippel Anass el Gamali en Zé Lucas al in, die beide in de punt gingen staan. Het was uiteindelijk Van Hoof die met een bekeken snoekduik de 2-2 op het scorebord kreeg. Een nieuwe aanval voor de volle winst kon niet meer opgestart worden, omdat de leidende arbiter al snel na de aftrap van Erp een einde aan het duel maakte.

Door het 2-2 gelijkspel blijft de voorsprong op WNC zestien punten. WNC en Emplina, de naaste achtervolgers, kwamen gisteren al in actie. Daar werd het 0-0.Volgende week reist RBC af naar Tilburg als het de degens kruis met Sarto.

RBC - Erp 2-2 (0-1)
0-1
1-1 J. Wirix
1-2
2-2 Van Hoof

Opstelling RBC: De Weert; Said (Van Hoof), Bierkens (c), Tiago, Ewanena (Sebregts); Boudzra, S. Wirix (El Gamali), J. Wirix; Meierdres (Tarfit), De Bonte (Zé Lucas), Mohammad




Reacties

Ouwegetrouwe

2024-03-10 17:47:46

de foto's: 

 

https://myalbum.com/album/MqTA9ubwGiC2/?redirect=1&coverFocus=1

 

 

Gebruikersnaam

2024-03-10 18:09:26

Lastige wedstrijd, misschien zelfs een puntje gestolen. Erp bleef gewoon goed voetballen, geen ballen de tribune inschieten of vroeg beginnen met tijdrekken. Scheidsrechter floot een beetje zijn eigen wedstrijd, erg slordig vooral. 

Rbcsupport

2024-03-10 18:25:41

Voor volgend seizoen proberen Michiel Kramer te halen.
Zit op de bank bij Rkc.
Veel voetballers willen 4e divisie spelen.
En na elke wedstrijd een broodje kroket, dat krijgt hij dan kado als hij er elke wedstrijdje er eentje inschiet.

Gratis broodje kroket voor Kramer, let maar eens op hoeveel die lange er dan inschiet!

Adje

2024-03-10 18:39:21

Het was niet best vandaag, zelf een beetje sneu voor de gasten uit Erp die de puntjes hard kunnen gebruiken, om zo de winst zien te ontglippen.

Tijdens elk seizoen zit er altijd bij clubs wel 'n mindere wedstrijd bij. Laten we ermaar van uitgaan dat dit bij RBC vandaag was. Er was vooral in de 1e helft totaal geen middenveld maar een overbezetting in de voorhoede waardoor er van opbouw, doorgaans het wapen van RBC, weinig tot geen sprake was, het was zo voorspelbaar en gemakkelijk te verdedigen.

We hadden hele goede zaken kunnen doen vandaag maar moeten blij zijn dat we niet tegen de 1e nederlaag zijn aangelopen. Wel zijn er 'n paar pijnlijke puntjes naar boven gekomen die wel de nodige aandacht trekt voor volgend seizoen, spelers die net over de top zitten qua niveau, en een betrouwbare sluitpost zou volgend seizoen ook geen overbodige luxe zijn. Werk zat dus nog voor de technische staf.

 

 

Jan Konings

2024-03-10 18:41:15

Man man, wat een slechte pot zeg. Die zitten er uiteraard ook wel tussen. Komende week maar revanche dan. Kunnen we de volgende keer wat meer jeugdploegen uitnodigen? Dan zijn de tribunes tenmiste wat gevuld. Ook leuk voor die jongeren en kunnen ze gelijk een wedstrijdanalyse uitvoeren ipv op de playstation????

Rbcsupport

2024-03-10 18:48:31

Volgend jaar maar thuis wedstrijd de trommel tevoorschijn halen ipv altijd alleen maar in de avond wedstrijden.
Met die trommel erbij word er wel gezongen ipv alleen maar dat ''zigge zagge'' 2x in een wedstrijd...

Gebruikersnaam

2024-03-10 19:16:15

@Adje

In deze wedstrijd zie je ook weer hoe belangrijk Reuvers is. Ook bij de vorige thuiswedstrijd was het een heel ander RBC nadat hij in de ploeg kwam. 

Tommie76

2024-03-10 19:23:53

Wat wordt Matthias gemist zeg. Al weken zeer twijfelachtig en zelfs enorme blunders. Waarom wordt hier niks aan gedaan? En met het oog op volgend seizoen enorm zorgelijk. Verder weinig overtuiging en creativiteit. Laten we dat houden op een incident en zo'n wedstrijd heb je er inderdaad wel eens tussen zitten.

Mr.RBC

2024-03-10 19:27:29

Achter de goal waar ik zat totaal geen sfeer en beleving Waar is de fanatieke aanhang gebleven? Wel Go Fund Me actie van ze voorbij zien komen maar vraag me af wie of wat het nog is? Vanaf de zuidtribune waar volgens mij alleen bejaarden zitten kwam tenminste nog een beetje sfeer Mag toch hopen dat het met de sfeer volgend seizoen een grote stap omhoog kan gaan

 

wedstrijd was slecht Erp verdiende meer en was slim effectief tegen RBC Rechtsvoor heeft rbc een groot kwaliteitsprobleem momenteel Lijkt wel of alles over links moet omdat rechts niet kan Daar zal voor komend seizoen zeker versterking noodzakelijk zijn Tweede helft met een meer opkomende Glaucio was er rechts wel meer dreiging Wat een bikkel is dat zeg Als hij zich verder weet te ontwikkelen wordt het echt een GROTE en helaas heeft het sentiment van het geredde punt gewonnen van de inzet, wat mij betreft had Perry MOTM mogen worden 

Mr.RBC

2024-03-10 19:28:27

Deze wedstrijd snel vergeten Door naar Sarto, komende drie wedstrijden winnen en de promotie is veilig 

Kalsdonk

2024-03-10 19:59:23

@rbcsupport @mr.rbc dat er weinig sfeer is bij de zondagmiddag 14u wedstrijden is te danken aan aan de speeldag. Buiten dat er veel die normaal aansluiten andere activiteiten hebben op zondag moet iedereen maandag gewoon weer werken waardoor er minder gedronken wordt en daarmee automatisch minder sfeer ontstaat. 

Michael van der Aa

2024-03-10 20:04:45

Mr. RBC , schaam je diep. Als een of andere proleet hier rojd te spuien over een groep mensen. Wie ben jij? Vanwaar je anonimiteit . Heb je gedoneert?! Heb je zelf ergens aan bij gedragen?! Of zit je alleen sneu op je toetsenbord te hengsten?! Mensen zoals jou, die zijn mede supporters afzeikt kunnen we missen als kiespijn!

Mr.RBC

2024-03-10 20:14:30

Uiteraard schaam ik mij diep en sneu achter mijn toetsenbord, wat zou ik anders moeten? Was er sfeer dan? Gewoon een feit als je het anonieme bekrompen mij vraagt, en dan blijken feiten bekrompen 

Mr.RBC

2024-03-10 20:14:33

Uiteraard schaam ik mij diep en sneu achter mijn toetsenbord, wat zou ik anders moeten? Was er sfeer dan? Gewoon een feit als je het anonieme bekrompen mij vraagt, en dan blijken feiten bekrompen 

Zuidzijde

2024-03-10 21:10:57

Jammer, Het wordt steeds moeilijker. Van RBC winnen wordt een erezaal van gemaakt. Rust bewaren is de grote opdracht

Ad P

2024-03-10 21:22:38

Nou ja zo'n wedstrijd zit er wel eens tussen. Leuke ploeg bovendien die ik het punt van harte gun.

Ik hoop trouwens net als Mr. dat de sfeergroep klmende weken in opbouw naar beker en kampioenschap wat gaat aanzwellen. Of ze op de Volta staan of voor het supportershome maakt me daarbij niet uit.

Vorig jaar leek de groep groter met jonge aanwas. Die komen hopelijk komende weken ook weer evenals in de vierde divisie.

Ook eens met Adje betreffende nuttige weken waarin duidelijk is waar versterking gewenst is.

COME ON RBC 

KevRbc

2024-03-11 14:35:40

Supporters moeten ook echt stoppen met spelers af te zeiken na een verkeerde bal etc, kan altijd een mindere wedstrijd zijn maar als ik soms op de samenvatting de commentaren hoor vind ik dat toch zonde

Niet te vergete de mannen doen kei hard hun best!! 

KevRbc

2024-03-11 14:35:43

Supporters moeten ook echt stoppen met spelers af te zeiken na een verkeerde bal etc, kan altijd een mindere wedstrijd zijn maar als ik soms op de samenvatting de commentaren hoor vind ik dat toch zonde

Niet te vergete de mannen doen kei hard hun best!! 

Mr.RBC

2024-03-11 14:47:43

Nou heb ik de laatste vijf samenvattingen op commentatern teruggekeken hier op de site, maar geen enkel onvetrogen woord over welke speler dan ook gezien @KevRBC